Powered By Blogger

18 Şubat 2012 Cumartesi

Zeytinyağlı Yeşil Fasülye

Sevmeyen yoktur herhalde.Özellikle yaz mevsiminde, akşam yemeklerinde bir dilim ekmekle ne güzel tat verir damağa...

Tadını özleyenler de kış mevsiminde yiyebilir pek ala :) Yazdan aldığımız yeşil fasülyeleri iki üç parçaya kırarak bir tencereye alıyoruz.Üzerine çok az salça ilave ediyoruz; hatta bunu bile koymayabilirsiniz.Yeteri kadar domates, biraz soğan ve sarmısak ekleyerek çok az suyla birlikte hafif yumuşayana kadar pişiriyoruz.
Soğuyunca istediğimiz miktarda buzdolabı poşetlerine koyarak derin dondurucuya atıyoruz.Biz dört kişilik bir yemeklik ayırıyoruz.

Derin dondurucundan çıkardığımız fasülyeleri yine biraz domates ekleyerek bir tencereye alıp hafif ateşte çözülmeye bırakıyoruz.Bir süre sonra kendini bırakıyor zaten.Çatal yardımıyla da her 7-8 dakikada bir karıştırabilirsiniz.Damak tadınıza göre baharatlarını da eklerseniz bu iş tamamdır.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder