Powered By Blogger

19 Şubat 2012 Pazar

Puf Böreği

Mantı yapmıştık bugün.Kalan hamurları değerlendirdik hemen.Puf böreği koyduk.Adına siz ne derseniz o olsun.(Garip, eskisi kadar inatçı değilim sanki.Hoş, eskiden de inatçı değildim ya...)

Hamurunda sadece un, 1 yumurta, su ve tuz var.Karıştırıp 30 dakika dinlendiriyoruz.Bu arada en sevdiğimiz peyniri rendeleyip içine maydanoz ekliyoruz.Siz istediğinizi koyabilirsiniz.Pastırma güzel olur mesela.Sosis de olabilir.Canınız ne isterse.

Ne çok kalın ne çok ince oklavayla unlayarak açıyoruz.Her parça bir börek olacak.Kızgın yağda kızartıyoruz, ancak çok tutmayın ki yanmasın.Yanında su teresi de olursa yerken tazelik hissi veriyor.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder