Powered By Blogger

18 Şubat 2012 Cumartesi

Patates Kroket

Patates püresi bitmedi diyelim akşamki yemekte.Ertesi gün pazar sabahı.Ailece, dostlarla keyifle yapılan bir kahvaltı günü... İlla ki değişik birşeyler olacak.Ne yapmalı peki?

Patates kroket tabii ki!

Patates püremiz zaten hazırdı.İçine hemen biraz un katıyoruz.Aman katı olmasın dikkat edin, hamur oluyor.
Bir yumurta kırıyoruz ve bolca kaşar peyniri rendesi.Güzelce karıştırıyoruz.İstediğimiz şekli verip kızgın yağda kızartıyoruz.Sıcak servis yapılmalı, tadı sıcaklığında saklı çünkü.

Dikkat etmeniz gereken tek şey; bu ufak lezzetli şeylerin dışı çabuk kızarıyor.Öyle bir ayarlayın ki sadece dışı kızarmasın, içi de pişsin.Ne çok kızartın dışı yansın ne az kızartın içi hamur kalsın.Ortasını tutturun işte. :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder