Powered By Blogger

19 Şubat 2012 Pazar

Sucuklu Yumurta

Ailece kahvaltı yapabildiğimiz tek gün pazar.O yüzden kahvaltılara biraz daha önem verilir.Sucuklu yumurtayı herkes yapar da bu sucuklar özel. :) Osmaniye'den geldi.Koyun etinin en güzel yeri kullanıldı.Baharatlar o derece itinayla seçildi.

4 kişi için tarif
Bir kangal sucuğun yarısı
Bir yemek kaşığından az tereyağı
3 yumurta
Tuz

Sucukları tavaya koyuyoruz minik parçalar halinde.Tereyağını da ekliyoruz.Bu sucuk zaten yağlı olduğu için tereyağını biraz daha az koyabilirdik.Ama tadı da böyle çıkıyor. :) Sucuklar hafif kendine gelince yumurtaları da ekliyoruz.Kaşıkla hafifçe karıştırarak pişiriyoruz.Bizimkiler biraz sulu seviyor.5 dakikayı geçmiyor ocaktan indirmemiz.

Bu arada tuzu da ekledik tabii, unutmadık. :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder