Ailece kahvaltı yapabildiğimiz tek gün pazar.O yüzden kahvaltılara biraz daha önem verilir.Sucuklu yumurtayı herkes yapar da bu sucuklar özel. :) Osmaniye'den geldi.Koyun etinin en güzel yeri kullanıldı.Baharatlar o derece itinayla seçildi.
4 kişi için tarif
Bir kangal sucuğun yarısı
Bir yemek kaşığından az tereyağı
3 yumurta
Tuz
Sucukları tavaya koyuyoruz minik parçalar halinde.Tereyağını da ekliyoruz.Bu sucuk zaten yağlı olduğu için tereyağını biraz daha az koyabilirdik.Ama tadı da böyle çıkıyor. :) Sucuklar hafif kendine gelince yumurtaları da ekliyoruz.Kaşıkla hafifçe karıştırarak pişiriyoruz.Bizimkiler biraz sulu seviyor.5 dakikayı geçmiyor ocaktan indirmemiz.
Bu arada tuzu da ekledik tabii, unutmadık. :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder